Botoks Tretman

Botox Tretman Beograd

 

Botoks  se  smatra  jednim od  najpoznatijih i bezbednih načina za produžavanje mladosti. Zahvaljujući injekcijama ovog preparata neće biti bora na vašem licu i vaša koža će ostati mlada i zategnuta.


Da li je Botox otrovan?


Da bismo odgovorili na takvo pitanje, prvo moramo definisati termin ,,otrov“. Za početak recimo da je svaka supstanca potencijalni otrov u odgovarajućoj dozi. Dakle, ako bi sada za kratko vreme popili veliku količinu vode za piće, opteretili bi bubrege i dobili akutnu bubrežnu isuficijenciju.
Botox je protein koji stvara bakterija Clostridium botulinum. Koristi se prečišćena forma botulinskog toksina tipa A, koji u minimalni, potrebnim dozama, opušta mišiće lica. Znači naša ciljna grupa su mišići lica. Dakle, protein ne ulazi u krvotok niti ide bilo gde, sem lokalnog dejstva gde vi i mi želimo.
U malim dozama botoks, opušta mišiće lica i blokira prenos nervnih impulsa baš tog mišića čiji pokreti dovode do pojave bora. Btoks daje koži vremena da se ,,oslobodi“ bora, kako dinamičnih tako i statičnih, i daje koži mladalački izgled, što je i razlog rađenja tretmana sa Botox Cosmetics.


Da li postoje neželjena dejstva nakon terapije?

Alergije, nekroza koža ili infekcije su najčešći strah i odmah da vam kažemo: NE! Botox cosmetics nije kiselina ili baza koja vrši destrukciju tkiva poput neke jake kiseline, niti čini kožu lica podložnu infekcijama.
Ideja tretmana je jednostavna- sa malim dozama relaksirati mišić i time osloboditi kožu lica prekomernih pokreta, tj.dati joj prostor da se lepo ,,razvuče“ poput čaršava i, kao kod mladih osoba, da osvežavajući i zdrav izgled.


Zar nema baš nikakva opasnost?

Neželjeni ishod kod nestručnog davanja postoji, naravno! Kakav? Spuštanje očnog kapka. Do njega dolazi ako se Botox Cosmetics aplikuje previše blizu obrva i u velikoj dozi. Npr. Neki ljudi imaju bore sasvim blizu svojih obrva zbog anatomije svog lica, a u želji da doktor postigne maksimalni rezultat, on svojim tretmanom ,,pogodi“ i mišić kapka, te se on relaksira zajedno sa čelom. Naravno, ovakva stanja se izbegavaju odbacivanjem nerealnih očekivanja i dovoljnom udaljenošću od kapka.


Da li Botox zateže kožu lica?

Ne, takav izgled ustvari daje koža koja se vratila u svoj prvobitan položaj usled relaksiranosti mišića, a dodatan efekat daju mišići koji se teže kontrahuju posle terapije. Botox Cosmetics opušta mišiće, tako da oni ,,ne gužvaju kožu“, ali je ne zatežu.
Indikacije za upotrebu Botoxa

Botoks je odlično sredstvo  za eliminaciju:

•  bora na licu I čelu
• bora na nosu
• bora oko očiju
• nazolabijalnih  nabora


Botoks je takođe pogodan i za:

• ispravljanje oblika obrva
• za eliminaciju hiperhidroze (prekomernog znojenja) dlanova, tabana, ispod pazuha.


Kontraindikacije za primenu botoksa
Alergije na neke od komponenata koje sadrži preparat
Pojava određenih promena na koži
Trudnice i dojilje
Korišćenje antibiotika pre i nakon tretmana


Da li boli kada se daje Botox?

Botox Cosmetic se daje iglom. Finom, tankom i estetskom iglom. Da li postoji neki vid manjeg komfora, da, ali on je više zbog straha od same igle nego što ona boli poput intramuskularne injekcije. Ceo tretman po završenoj dezinfekciji lica traje minut- dva i posle toga ne postoje nikakva ograničenja u ponašanju.


Kada počinju da se vide i koliko traju efekti?

Prvi efekti se vide već posle 3-7 dana, a traju minimalno 3-4 meseca.


Da li to znači da se terapija botoxom mora ponavljati?

Svaki slučaj je individualan. Sve zavisi od stanja Vaše kože, godina života, očekivanja, prethodnih iskustava, ritma terapije botoxom pre nas... Nema univerzalnog odgovora. Ali, jedan od najvećih strahova je: da li ću posle 3 meseca izgledati isto ili još gore, npr.da će mi koža omekšati i visiti.
U oba slučaja vam sigurno tvrdimo: NE i NE!
Naša odgovornost i profesionalnost, naravno u bazi sa znanjem, dovešće vas do željenih efekata bez ikakvih posledica pre i posle tretmana.


Postoji li razlika u preparatima Botoxa?

Preparat ko preparat, Botox je protein iste građe, jedino mu je promenljivo ima koje daju proizvođači. Najbitnije su ruke lekara koji vam ga aplikuje. Postoji novi oblik, doduše, datog proteina, ime mu je Dysport.


Šta je Dysport?

On je kao dete od Botoxa, tj.delić ukupnog proteina, tako da su njegovi benefiti brže davanje rezultata, duže trajanje (jer se sporije izbacuje iz mišića), oko 4-6 meseci, ali on ne parališe mišiće već omogućuje da postoje minimalne kontrakcije lica i samim tim ekspresije lica, ali bez bora. Neka klijentela preferira takve rezultate. Kao što smo ranije već rekli, sve je strogo individualno i potrebno je konsultovati se sa lekarom da bi se Vaše želje i očekivanja našli u realnosti.


Tok tretmana botoksom u ordinaciji Dr Babović

Nakon individualne konsultacije sa doktorom koji treba da izvede tretman, popunjava se upitnik I saglasnost. Posebna fizička priprema nije potrebna.
Pre tretmana lekar pripremi I dezinfikuje kožu, potom se nanosi lokalni anestetik u vidu kreme.
Botoks se ubrizgava direktno u mišiće odgovorne za stvaranje problematičnih bora.
Psle tretmana treba da se izostavi naginjanje glave ka tlu, poseta sauna, solarijumu, konzumiranje alkohola.
Komplikacija nema, jer u našem centru radi lekar sa ozbiljnim iskustvom iza sebe.Botox u kombinaciji sa hijaluronom
Botox u kombinaciji sa hijaluronom

Da li želite da i Vi imate lepu i negovanu kožu lica kao diva narodne muzike Ana Bekuta? Želite li da izgubite bore i osvežite kožu lica, ali da vam ostane mimika? Onda je pravo rešenje botox u kombinaciji sa hijaluronom. Ana je svoje poverenje poklonila nama i jedna je od najnegovanijih dama...

Osmeh je previše dragocen da bismo ga sputavali zbog bora
Osmeh je previše dragocen da bismo ga sputavali zbog bora

Bore predstavljaju normalni proces starenja kože koji se javlja u određenom životnom dobu i koji je prirodnim putem neizbežan. Poslednjih godina u savremenoj estetskoj medicini primenjuje se BOTULINUM TOXIN kao savršeno rešenje za bore.

U Dr Babović Anti...